akbm47.xyz: बाल विकास और शिक्षाशास्त्र के महत्वपूर्ण प्रश्न परीक्षा आपके हाथ में

Hii friends this RAJVEER BHARTI and i am struggle students for you LIKE you are prepairing SSC,BANKING,CTET,UPTET, POLICE etc.

Subscribe Us

test
Showing posts with label बाल विकास और शिक्षाशास्त्र के महत्वपूर्ण प्रश्न परीक्षा आपके हाथ में. Show all posts
Showing posts with label बाल विकास और शिक्षाशास्त्र के महत्वपूर्ण प्रश्न परीक्षा आपके हाथ में. Show all posts

Wednesday, April 29, 2020

UPTET, CTET ,SSC+12 ,LEKHPAL AND POLICE LEVEL Child Development and Pedagogy

April 29, 2020 0
UPTET, CTET ,SSC+12 ,LEKHPAL AND POLICE LEVEL Child Development and Pedagogy

Answer the following questions by selecting the most appropriate option .
1- As a teacher , what will you do to maintain interest in your subject ?
ans-  ask question

2- if you think that a lesson is difficult what will you do ?
ans- come well prepared to teach

3- A good teacher is one who can ?
ans- keep one  updating his information

4- in order to help educationally backward child it is necessary for a teacher ?
ans- to find out the cause of backwardness

5- which characteristics from the following is least connected with a teacher ?
ans- command respect from political leaders

6- effectiveness of teacher depends on ?
ans- subject understanding of teacher

7- teacher uses teaching aids for ?
ans- making teaching understandable to students

8- AS a teacher you are unable to draw the attention of your students. what will you do ?
ans- evaluate your teaching method and improve it

9- what will you do as teacher if the students do not attend your class?
ans- know the reasons and try to remove them

10- if a child sitting on the bench stands sees the blackboard and sits repeatedly what inference would you draw in this case ?
ans- the child has defective vision

BY- ANIL KUMAR BHARTI

https://www.akbm47.xyz/

THANKS FOR VISIT  MY WEBSITE
ANY QUIRY PLEASE CONTACT ON WHAT'S APP

📞7233087051