UPTET, CTET ,SSC+12 ,LEKHPAL AND POLICE LEVEL Child Development and Pedagogy - akbm47.xyz

Hii friends this RAJVEER BHARTI and i am struggle students for you LIKE you are prepairing SSC,BANKING,CTET,UPTET, POLICE etc.

Subscribe Us

test

Wednesday, April 29, 2020

UPTET, CTET ,SSC+12 ,LEKHPAL AND POLICE LEVEL Child Development and Pedagogy


Answer the following questions by selecting the most appropriate option .
1- As a teacher , what will you do to maintain interest in your subject ?
ans-  ask question

2- if you think that a lesson is difficult what will you do ?
ans- come well prepared to teach

3- A good teacher is one who can ?
ans- keep one  updating his information

4- in order to help educationally backward child it is necessary for a teacher ?
ans- to find out the cause of backwardness

5- which characteristics from the following is least connected with a teacher ?
ans- command respect from political leaders

6- effectiveness of teacher depends on ?
ans- subject understanding of teacher

7- teacher uses teaching aids for ?
ans- making teaching understandable to students

8- AS a teacher you are unable to draw the attention of your students. what will you do ?
ans- evaluate your teaching method and improve it

9- what will you do as teacher if the students do not attend your class?
ans- know the reasons and try to remove them

10- if a child sitting on the bench stands sees the blackboard and sits repeatedly what inference would you draw in this case ?
ans- the child has defective vision

BY- ANIL KUMAR BHARTI

https://www.akbm47.xyz/

THANKS FOR VISIT  MY WEBSITE
ANY QUIRY PLEASE CONTACT ON WHAT'S APP

📞7233087051

No comments:

Post a Comment